HANZEL
Vinařství HANZEL navazuje na dlouholetou rodinnou tradici výroby vína, předávanou z generace na generaci. Cílem vinařství je výroba kvalitních přívlastkových vín z hroznů vypěstovaných na význačných viničních tratích v okolí Miroslavi, jako jsou např. Weinperky, ležící na úpatí Markova kopce, či Volné pole.
Vinařství HANZEL | Umění vínaVinařství HANZEL | Umění vína
Vinařství HANZEL se dnes řadí mezi progresivní, středně velké vinařské firmy na Znojemsku, které svou výrobu přívlastkových vín opírají o kvalitní surovinu z vlastních vinic skupiny firem LAHOFER, jejíž je od roku 2014 členem. Roční produkce dnes činí kolem 100 tisíc lahví. Umění vína není jen sloganem, ikonou Vinařství HANZEL. Je to především přihlášení se k opravdovému umění, jak se k vínu s úctou chovat, jak mu rozumět a jak jeho prostřednictvím přinášet požitek všem našim smyslům. Vína Vinařství HANZEL jsou vyráběna tradičním způsobem za použití nejmodernější technologie, která zaručuje šetrné zpracování hroznů. Maximální důraz kladený na kvalitu hroznů a jejich šetrné zpracování dává vínům HANZEL výjimečný a osobitý charakter.
Člen skupiny LAHOFER
S rostoucí produkcí vlastních lahvových vín se kvůli společným synergiím přesunulo v roce 2020 sídlo vinařství HANZEL do nově vybudovaných administrativních prostor skupiny LAHOFER v Dobšicích, výrobní technologie pak do moderní haly v Hostěradicích, postavené v těsné blízkosti vinice Volné pole - největší viniční tratě vinařské skupiny LAHOFER. Ta tvoří surovinový základ i pro výrobu vín Vinařství HANZEL, spolu s vinohrady v severnější části Znojemské vinařské podoblasti, jako jsou Olbramovická hora, Leskoun či Na vyhlídce.
Malé šarže méně známých odrůd
Sortimentní skladba vinařství se zaměřuje nejen na typická vína Znojemské podoblasti zatříděná v apelačním systému VOC Znojmo, kterými jsou Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a Sauvignon, ale i na méně známé odrůdy, využívá vinařství i hrozny z poloh v okolí Dobšic či Vrbovce. V nabídce se tak objevují vína jako Hibernal, Muškát žlutý, Rotgipfler, Kerner, Sylvánské zelené či Blauburger. Nabídku pak doplňují běžně známé středoevropské odrůdy jako Rulandské šedé a bílé, Chardonnay, Müller Thurgau, Pálava, Tramín červený, Frankovka, Zweigeltrebe či Rulandské modré.