PARTILIA

Malé přátelské vinařství Jiřího Kuchaře a Antonína Novotného
najdete téměř na konci sklepní uličky ve Chvalovicích.
Název vinařství PARTILIA odkazuje ke vznešené císařské lípě, která roste před sklepem toho vinařství. Název je kombinací latinských slov „u lípy“. 

Více informací

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem
Pinot Noir
300 Kč

2022 | moravské zemské | suché

PAR.0056
PAR.0057 Dva sudy
V Enotéce
363 Kč

2022 | MZV | suché

PAR.0057
Rulandské šedé  PARTILIA
300 Kč

2021 | moravské zemské | suché

PAR.0053

Od píky až k Vinařství roku

Vína vyrábí z vlastních i koupených hroznů v miniaturních partiích po 300 až 500 kusech ve třech různých řadách, jež jsou označeny DEN, VÍKEND A SVÁTEK. 

Mladí vinaři se vždy snaží dělat jen taková vína, která maximálně respektují původ a stav hroznů, s důrazem na zachování kvality během celé výroby.

Charakteristika vinařství

Jiří Kuchař a Antonín Novotný jsou dva obyčejní kluci, jeden z Chvalovic a druhý z Dyjákoviček, jižně od Znojma. Dva kamarádi, pro něž je víno součástí života, se po několika večerech a společně vypitých lahvích rozhodli, že ve svém volném čase budou naplno pracovat na tom, aby se o svá vína a radost z nich mohli podělit s lidmi, kteří o to budou mít zájem. Cílem mladých vinařů je vyrábět jen taková vína, za kterými si plně stojí. „Víno děláme naplno. Občas s hlavou v oblacích, ale vždy pevně nohama na zemi. Jsme přesvědčení, že se nikdy a před nikým nemusíme stydět je nabídnout k ochutnání,“ říkají.

Vína se rozhodli vyrábět ve třech řadách – Den, Víkend a Svátek. Každá řada je jiná a vína v nich se liší, a to především původem a vhodností hroznů pro konkrétní víno, dále pak stylem výroby jednotlivých řad.
Hrozny pro vína lehčího typu pochází z jejich vlastních záhumenkových vinohradů z Chvalovic a Dyjákoviček, o které se sami starají. Při samotné výrobě pak u těchto vín preferují ušlechtilou kulturu kvasinek s využitím moderních výrobních postupů, díky čemuž následně vznikají příjemná a ne příliš složitá vína s nízkým obsahem alkoholu a líbivým aroma. U vín z hroznů zakoupených u profesionálních producentů převážně z integrované produkce se naopak snaží volit takovou výrobní technologii, která neruší a nemění kvalitu a původ suroviny a ubírá se spíše tradičními cestami, jako je např. prodloužení doby ležení na jemných kalech či využití dřevěných sudů za účelem získání plnějších a charakternějších vín.

 
nejkomplexnější nabídka vín ze Znojemské vinařské podoblasti
Nejkomplexnější nabídka vín
ze Znojemské vinařské podoblasti
95% vína máme skladem
95% vína máme skladem
nákup už od jedné lahve
více než 800 vín z více než 30 vinařství
Více než 800 vín
z více než 30 vinařství
rychlé a bezpečné dodání
Rychlé a bezpečné dodání
přímo na vaši adresu