THAYA
Vinařství THAYA vzniklo transformací vinařství Travníček a Kořínek, které již mělo své místo na vinařské scéně světové i domácí. Jméno se změnilo, avšak filozofie a přístup zůstává. Základem pro výjimečné víno je kvalitní vstupní surovina. Proto v současné době hospodaří vinařství THAYA na zhruba 105 ha vlastních vinic ve vyhlášených vinařských obcích na Znojemsku.
Kombinace tradičního řemesla a moderní technologie ve výrobě vína
Vinaři THAYA vědí, že technologie výroby se neustále vyvíjí. Jak sami říkají, nechtějí „zamrznout“ a proto pracují s moderními technologiemi a své know-how neustále posunují kupředu. Současně ale respektují tradiční postupy. Signaturní je v tomto vinařství výroba vín v různých typech dřevěných sudů.
V současné době buduje vinařství své nové sídlo v obci Havraníky na Znojemsku.
Na vlně kulturních zážitků
Základem kvalitních přívlastkových vín jsou v prvé řadě zdravé hrozny, a to takové, které v LAHOFERu znají nejlépe – z vlastních vinohradů a výhradně ze Znojemska. Réva je obhospodařována šetrným systémem integrované produkce, vinařství klade důraz na perfektně ošetřený mošt a důslednou celoroční práci ve sklepě. Jeho filozofií je vyrábět šťavnatá vína s vyšším obsahem kyselin, současně však vyvážená a harmonicky sladěná s přírodním zbytkovým cukrem. Důležitým aspektem také je, aby si zachovala typickou odrůdovost, aromatiku a celkovou čistotu. Víno vzniká nejen v procesu řízeného kvašení v nerezových tancích, nově jsou využívány i dřevěné sudy, betonové tanky a kvevri nádoby.
Vinařství LAHOFER vyrábí pouze přívlastková vína a to v pěti základních řadách. Nabídka je široká, zákazník tu najde prakticky všechny hlavní středoevropské odrůdy. Vybrat by si měl skutečně každý. Vína z LAHOFERu pravidelně oceňují odborné komise na velkých domácích i mezinárodních soutěžích a přehlídkách vín.
Vína z vlastních vinic
Základem kvalitních přívlastkových vín jsou v prvé řadě zdravé hrozny, a to takové, které v LAHOFERu znají nejlépe – z vlastních vinohradů a výhradně ze Znojemska. Réva je obhospodařována šetrným systémem integrované produkce, vinařství klade důraz na perfektně ošetřený mošt a důslednou celoroční práci ve sklepě. Jeho filozofií je vyrábět šťavnatá vína s vyšším obsahem kyselin, současně však vyvážená a harmonicky sladěná s přírodním zbytkovým cukrem. Důležitým aspektem také je, aby si zachovala typickou odrůdovost, aromatiku a celkovou čistotu. Víno vzniká nejen v procesu řízeného kvašení v nerezových tancích, nově jsou využívány i dřevěné sudy, betonové tanky a kvevri nádoby.
Vinařství LAHOFER vyrábí pouze přívlastková vína a to v pěti základních řadách. Nabídka je široká, zákazník tu najde prakticky všechny hlavní středoevropské odrůdy. Vybrat by si měl skutečně každý. Vína z LAHOFERu pravidelně oceňují odborné komise na velkých domácích i mezinárodních soutěžích a přehlídkách vín.