Hroznový mošt
Hroznovým moštem rozumíme čistě přírodní mošt, který se vyrábí z právě vylisovaných hroznů.
Jak definuje mošt z hroznů Evropská unie?
Podle nařízení Rady (ES) č. 1493/1999 je hroznový mošt definován jako tekutý neředěný produkt získaný z čerstvých vinných hroznů, u kterého nepřekračuje obsah alkoholu 1 % objemové.
Mošt z hroznového vína - 100 % přírodní
Na Vinotrh.cz najdete vždy 100% mošt z vinných hroznů dané odrůdy Mošty jsou vyráběny šetrným způsobem z čerstvých hroznů bez přídavku konzervantů. Rychlé zpracování zachovává chuť i aroma čerstvých hroznů. Hroznový mošt obsahuje vitamíny, minerály a má vysoký obsah antioxidantů. Je vhodný pro děti, řidiče a těhotné ženy. Sladké hroznové mošty je nejlépe podávat zředěné pramenitou vodou a hodně dobře vychlazené nebo naopak jako součást lahodných horkých nápojů. Tipy a recepty najdete v našem článku „Horké nápoje z hroznových moštů“.