Růžové víno

Červená vína: Svatovavřinecké, Frankovka, Zweigeltrebe, Rulandské modré, Cabernet Sauvignon. Modré odrůdy, ze kterých na Moravě čím dál častěji vzniká populární a stále módnější víno růžové. Tajemství jeho barvy není ukryto ve smíchání vín červených a bílých, jak se stále ještě značná část veřejnosti domnívá, ale v technologii jeho výroby. 

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem
LAH.0517 LAHOFERka
V Enotéce
140 Kč

2024 | moravské zemské | polosladké

LAH.0517
Rosé LAHOFER - 2023 p.s.
Novinka V Enotéce
180 Kč

2023 | pozdní sběr | polosladké

LAH.0474
Svatovavřinecké rosé - Volné pole 2022 m.z.v.
119 Kč

2022 | moravské zemské | polosladké

LAH.0456
Svatovavřinecké rosé - Šác - 2019 p.s.  WALDBERG
160 Kč

2019 | pozdní sběr | polosladké

WAL.0314
ZIS.0002 coccinelle rose new
Ocenění V Enotéce
225 Kč

2022 | pozdní sběr | polosladké

ZIS.0002
Cabernet Sauvignon rosé  Memento
170 Kč

2021 | pozdní sběr | polosladké

VIZ.0026
André rosé FRESH
155 Kč

2023 | mzv | polosladké

JOK.0063
Cabernet Sauvignon ROUGE  Znovín Znojmo
195 Kč

2020 | pozdní sběr | polosladké

ZNO.0305
Mladé růžové 2020 m.z.v.  WALDBERG
140 Kč

2020 | moravské zemské | polosladké

WAL.0340
Cabernet Sauvignon rosé  Znovín Znojmo
170 Kč

2022 | pozdní sběr | polosladké

ZNO.0390

Zatímco červená vína nechávají vinaři několik dní ležet na rmutu (tedy pomletých slupkách, ze kterých pak víno získává svou typickou barvu), růžová vína se po pomletí hroznů lisují do několika málo hodin (zpravidla 4 až 6 hodin). Není ale výjimkou, že se surovina lisuje prakticky okamžitě po pomletí. Takový postup pak růžovému vínu dodává podobné vlastnosti, jako vínu bílému. Tedy svěžest, ovocnost a lehkost. 

Charakteristika růžového vína

Růžová vína se mohou chlubit celou škálou barev. Rosé dokáže předvést sladce malinové tóny, jemně lososovou barvu i tmavě pomerančové až temně cibulové tóny. Záleží samozřejmě na zvolené odrůdě a technologii zpracování. Růžová vína jsou vhodná pro rychlou konzumaci. Obecně platí, že rosé je nejlepší vždy a aktuálním ročníku. Existují samozřejmě zajímavé výjimky.

Konzumace růžového vína

Růžové víno doporučujeme pít vychlazené na 7 až 12 stupňů Celsia, v parných letních dnech se nespletete ani s kostkou ledu nebo ledovou tříští, nakrájenou jahodou či malinami.  Díky dostatku kyselinek má růžové víno plnou chuť a je výborné ke spoustě pokrmů, například k salátům, grilovanému masu, těstovinám nebo polotvrdým sýrům. 

nejkomplexnější nabídka vín ze Znojemské vinařské podoblasti
Nejkomplexnější nabídka vín
ze Znojemské vinařské podoblasti
95% vína máme skladem
95% vína máme skladem
nákup už od jedné lahve
více než 800 vín z více než 30 vinařství
Více než 800 vín
z více než 30 vinařství
rychlé a bezpečné dodání
Rychlé a bezpečné dodání
přímo na vaši adresu